HOMETOEPASSINGENMATERIALENREFERENTIESCONTACTPolycarbonaat

logo makrolon

Makrolon® :
Wat hebben beschermkappen voor machines, afschermwanden in politiecombi’s,  architecturale beglazing en LED-verlichting met elkaar gemeen? Het zijn allemaal toepassingen waarvoor het polycarbonaat Makrolon®, geproduceerd door Bayer MaterialScience, ingezet kan worden.

Makrolon® is een high-performance thermoplast, met een uitstekende balans van eigenschappen. Het is vrijwel onbreekbaar , zeer licht, met een glasachtige transparantie, en uitzonderlijk schokbestendig, zelfs bij extreem lage temperaturen. Het heeft een hoge dimensionale stabiliteit, en een uitstekende warmtebestendigheid. Makrolon® staat terecht bekend als „virtueel onbreekbaar”, en is daardoor het aangewezen product voor afscherm- en beschermkappen.

Daarnaast heeft polycarbonaat in het algemeen, uitstekende brandeigenschappen, het dooft vanzelf. Dit maakt het uitstekend geschikt voor architecturale toepassingen, waar het niet alleen als beglazing, maar ook als diffusor in zeer diverse verlichtingstoepassingen gebruikt wordt.

Producten gemaakt van polycarbonaat hebben een lange levensduur, en een effectieve herbruikbaarheid . Sterker en lichter dan glas, levert polycarbonaat ook energie- en CO2 emissie besparingen. Makrolon®, goedgekeurd en vertrouwd sinds decennia, blijft de weg vrijmaken voor productinnovaties van morgen.

Technische specificaties van Makrolon® :
Densiteit 1,20 g/cm3
Slagvastheid volgens Charpy 80 kJ/m2
Treksterkte 2350 MPa
Rek bij breuk 0,5 %
Lichttransmissie 80-90 %, volgens dikte
Uitzettingscoëfficient 0,065 mm/m°C
Langdurige gebruikstemperatuur max 120°C

Belangrijkste versies van Makrolon® in plaatmateriaal
Makrolon® GP clear 099 is een heldere transparante plaat met hoge licht transmissie.
Makrolon® GP white 130 en white 150, zijn diffusors met een goede lichtspreiding, en een aangenaam witte kleur.
Makrolon® UV wordt gekenmerkt door een hoge weersbestendigheid, en een superieure duurzaamheid, en biedt daarvoor een 10-jaren garantie op weersbestendigheid en  transparantie.

knop-terug klein